Mivan?

De ez most mi ez, ti 10 hónapig nyaralgattok és szartok a világra?

Nem, pont nyitunk a világra! Van élet a nyugati nagyvároson túl, és most ezt derítjük fel. Közel sem nevezhető nyaralgatásnak egy kis autóval nekivágni az ismeretlennek, nem épp egy all-inclusive tunéziai zsibbadás. Dóri cikket ír, Norbi fotózik, egy kis kenyeret is szeretnénk ezzel keresni, úgyhogy még a karrier címkét sem kell teljesen elhajítani. Hogy igazán izgalmas témákkal szolgálhassunk a nagyérdeműnek, önkénteskedni fogunk érdekes helyeken, ami megint nem mindig sétagalopp.

rundebela-8387

Atyaúristen, jól látom, hogy nincs tusoló, se vécé? Hát hogy lehet így élni?

Terveink között szerepel a fürdés és a kulturált vécéhasználat, mi is szeretünk tisztálkodni és nyugodtan elvégezni egyéb teendőinket. Debella rendelkezik zuhanyzásra alkalmas képességekkel, egy kültéri tusolóval láttuk el. Sajnos puhányok vagyunk és rossz idő esetén nem fogjuk használni, de szerencsére léteznek zuhanyzók az otthonon kívül: erre számtalan kempingben, benzinkúton, önkéntes helyen, strandon van lehetőségünk. Mivel a lakókocsiban van folyóvíz és egy lavór, nincs nagy veszély, macskamód bárhol lecsutakoljuk magunkat. A vécé használatot illetően: útszéli kávézók, mekik, kempingek, önkénteskedős úti céljaink, nyilvános wc-k és a természet kellemes, de puritán lágy öle mind rendelkezik ezzel a kiváló találmánnyal.

rundebella-spanyol-8211

Akkor most sólet konzerven fogtok élni?

Debellában elrejtettünk egy háromrózsás főzőegységet, amit egy méretes gázpalack táplál, így lazán össze lehet dobni egy közepesen bonyolult kétfogásost. A tárolóhelyek kiválóan alkalmasak sólet, illetve más élelmiszerek dugaszolására is, van hűtőnk és egy külön polcot készítettünk csak a fűszereknek és teáknak, így vígan főzöcskézhetünk kedvünkre. Az önkéntes helyekben az a jó, hogy sokszor vele jár az adott környék gasztronómiájának megismerése is, de előfordul az is, hogy mezei turista módjára beülünk valahova enni.

rundebella-9669

Nem lesz nyomasztó ketten egy kriptában? Meg fogjátok ölni egymást.

Szerencsére vannak ajtók, amin el lehet hagyni a helyiséget, valamint ezek – a tetőablakkal és az első ablakokkal kiegészülve – megakadályozzák a kriptahangulatot. Az autóban főleg akkor tartózkodunk, ha alszunk vagy utazunk, nem célunk napokig benne kuporogni. Mérete pedig meglepően optimális: nappaliból gyorsan hálószoba lesz az ágy kinyitásával, a gázrezsót beizzítva igazi konyhahangulatot érünk el, étkezőasztalunk kétszemélyes, laptopot használni és filmet nézni is marad hely. Hopp, és persze ott a tetőcsomagtartó, csodás reggeli kávék panorámás elfogyasztására… A teraszunkat nem is említettem: saját spanyol tengerpart, alpesi tengerszem, marokkói sivatag vagy Lidl parkoló… éppen mi.

rundebella-9683

Az autóval csak magatokat szivatjátok, állandóan útban lesz.

Nem ma kezdtük a csavargást, több nyarunkat hátizsákkal, sátorral és hüvelykujjunk feltartásával töltöttük. Nem egyszerű a hátizsákos élet, hosszútávon pedig nem is gazdaságos. Kis guruló lakáskánk biztonságában egy majdnem otthoni kényelmet vihetünk magunkkal anélkül, hogy lakbért és rezsit kéne fizetnünk. Éjszakáink nagy része ingyen van, magunknak főzünk, áramunkat a nap termeli, nem tömegközlekedünk. A lakókocsit mi magunk építettük egy régi furgonból. Most, hogy egy ideje úton vagyunk, bátran kijelenthető: olcsóbb az életünk, mint Budapesten.

auto-atalakitas-8665

Mi ez az egész? Világmegváltás vagy valami hasonló hippicucc?

Meglehet, nem a konvencionális módját választottuk életünk tovább építéséhez, mégis úgy gondoljuk, ez a kevésbé kitaposott út visz minket a helyes irányba. Az utazás egy nagyon jó módja a tanulásnak és az élet nem csak a pénz esztelen hajszolásából és annak csodaszép tárgyakra váltásáról szól. Nehéz dolog feladni a biztos közepeset egy rizikós nagyon jóért. Mi most ezt tesszük – drukkoljatok.

rundebella-9533

Reklámok