Az Atlasz csinos vájatai – A Dadés- és a Todra-szurdok

A Magas-Atlasz keleti oldalán üdítő munkát végeztek a folyók, a Todra és a Dadés két esztétikus szurdokot vájt ki, melyek a hegység elmaradhatatlan látványosságai. Az ízléses sziklák szinte valamennyi napszakban más színben pucsítanak, remek alapanyagot szolgáltatva ezzel a fényképezőgépnek. Fotók következnek!

rundebella-4960

rundebella-4904

rundebella-4889

Todra-szurdok

A vájat legpazarabb, 600 méteres részén mi is átsétálhatunk vagy átkocsikázhatunk, de ha jobban preferáljuk a függőleges közlekedést, meg is mászhatjuk a húsos sziklafalak valamelyikét.

rundebella-5098

rundebella-4994

Mivel Marokkóban nem létezik olyan helyszín, ahol ne ütné fel a fejét a kereskedelmi szektor valamelyik képviselője, természetesen itt is hódolhatunk a vásárlási hóbortnak: szőnyeg, ékszer, csetreszek, ki mit szeret. Ezen a szakaszon a szurdok paraméterei: 10 méteres szélesség, 160 méteres magasság, rengeteg turista. Aki pihentetné a felfelé bámészkodástól kifacsarodott nyakát, az tekintsen lefele, a megapadt Todra patak irányába.

rundebella-4999

rundebella-5048

rundebella-5027

Dadés-szurdok

Egyszer fentről, egyszer lentről lehet látni a Dadés folyó mesterművét, melyet egy szerpentinnel megbolondított autóút kísér végig.

rundebella-4972

rundebella-4934

rundebella-4906

Egy részen meghökkentően szűk a távolság a folyó és a szurdok fala között, itt óvatosan a magasabb autókkal: az aszfalt fölé be-benyúló szikla könnyedén megskalpolhatja a gigászi méretű kocsik tetejét.

rundebella-4892

rundebella-4914

rundebella-4909

A Dadés-szurdokban karakteresen kevesebb az utazó, mint szőnyegekkel teleaggatott társán, pedig a táj itt is remekbe szabott.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s